LERUMS GÄSTABUD.

HUVUDSPONSOR:

Lerums Gästabud drivs av föreningen Hela Lerum som består av representanter från invånare, föreningar och näringsliv i de olika orterna Lerum, Stenkullen,

Floda, Gråbo, Tollered och Sjövik med stöd från Lerums Kommun. Föreningen stöttar evenemangen med projektledning, marknadsföring samt ekonomi- och programbidrag.

Upptäck sex unika evenemang på hemmaplan.

 

Lerums Gästbud är den största gemensamma satsningen på evenemang i Lerums kommun - en serie evenemang som arrangeras i kommunens samtliga sex orter under ett år.

 

Det pågår ett profilerings- och konceptarbete för samtliga sex orter. Kanske gissar du rätt på spek-affischerna nedanför? Klicka och läs mer om respektive evenemang!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Namnet gästabud kommer av att man bjuder in invånarna i de övriga orterna till en fest där

man visar upp sin by från sin allra bästa sida. Evenemangen är en folkrörelse som öppnar upp och erbjuder kommunens invånare en möjlighet att upptäcka sin kommun.

 

Varje evenemang skapas av engagerade invånare och föreningar i de respektive byarna och bygger på det som gör den aktuella orten unik. Samtliga evenemang är med andra ord skapade utifrån varje bys förutsättning och ska attrahera besökare utifrån ortens särprägling - idé, konceptualisering och genomförande i samverkan.

 

Lerums Gästabud ska drivas i linje med kommunens strävan att bli ledande miljökommun.

Därför har varje evenemang ett stort miljötänk och innehåller viktiga

programpunkter inom ekologi och hållbar utveckling.

 

Du kan läsa mer om respektive ort och evenemang under respektive flik. Ex. om Retrofesten i Sjövik som är först ut. Känn dig varmt välkommen.